Gourmet, alias nejkvalitnější káva

Slovo Gourmet se používá pro označení kvality, střihu nebo kvality mnoha potravin a nápojů, které konzumujeme. Gurmánská jídla a nápoje jsou již dlouho sdružovány jako pravidelné tarify pro bohaté a slavné, kteří si mohou dovolit vyšší ceny, které často doprovázejí mnoho z těchto kvalitnějších verzí potravin a nápojů. 
Káva je nápoj, který je již dlouho k dispozici v levné, pravidelné a labužnické verzi a míra spotřeby kávy u lidí z celého světa se každým rokem zvyšuje. Gurmánská káva dříve byla  podávána v nejlepších restauracích a podávala se převážně v domech, kam chodila vyšší třída. Nyní je však gurmánská káva cenově dostupná pro řadu lidí a dopřát si ji můžete v různých podnicích.
Dva nejvíce komerčně pěstované druhy rostliny coffea, které produkuje kávová zrna použitá k výrobě kávy, jsou Robusta a Arabica. Gurmánská káva se vyrábí z nejkvalitnějších kávových zrn z rostliny Arabica coffea. Tyto rostliny nejvyššího stupně Arabica coffea se obvykle pěstují ve velmi vysokých nadmořských výškách (nad 3000 m.n.m) s ideálními půdními a klimatickými podmínkami. Vyráběná kávová zrna mají plnější příchutě, jsou aromatičtější a mají v nich méně kofeinu než jiné odrůdy kávových zrn, jako je Robusta. 
Kávová zrna rostlin arabica coffea pěstovaných v nižších nadmořských výškách jsou mezi spotřebiteli také známa. Mají bohatší příchutě než příchutě vyrobené kávovými zrnky kávy Robusty. Nicméně pouze gurmánská kávová zrna pěstována ve vyšších nadmořských vyškách jsou považována za labužnická. To je důvod proč se ji říká labužnická káva.
Kávová zrna a kávové boby, které nebyly rozdrcené, musí být skladovány ve vzduchotěsných nádobách a udržovány v chladu, aby byly chráněny před ztrátou chuti. Nádoby, v nichž se káva obvykle prodává, nejsou nejvhodnější pro skladování kávy po dlouhou dobu. Když přijedete domů po zakoupení kávové sedliny v obchodě, zvažte přemístění čerstvé kávové sedliny do vhodných skladovacích nádob, abyste prodloužili její trvanlivost a plnou chuť.
Káva může být vařena mnoha způsoby, jako je vaření, tlakování a máčení. Většina z nás vařila naši kávu pomocí automatických kávovarů a perkolátorů, které využívají gravitaci k protahování horké vody skrz kávové sedliny, kde se horká voda smíchaná s oleji a esencemi kávové sedliny vyprazdňuje do hrnku umístěným pod kávovarem. 
Kávová zrna Gourmet jsou samozřejmě pouze začátkem vytváření opravdového zážitku při pití této labužnické kávy. Někteří lidé jsou docela spokojení s pitím své gurmánské kávy, bez toho, aniž by do své kávy přidávali například mléko, smetanu, cukr nebo jiná sladidla nebo příchutě. 
Na druhé straně mnoho jiných lidí chce vylepšit své gurmánské kávy chutnými přísadami, jako je mléko, které se šlehá do pěny, sladidlo, čokoláda, vanilka, skořice a tak dále. 
Kávové řetězce s velkým jménem prodávají širokou škálu gurmánské kávy s různými chutnými doplňky a příchutěmi, aby oslovily milovníky gurmánské kávy. Vaření gurmánské kávy doma je však obvykle mnohem levnější a do své kávy si můžete přidat to, co chcete, aby uspokojilo vaše vytříbené gurmánské chutě.

Káva

Káva



Komentáře