Sáčkové čaje?


Proč pijí lidé více sáčkové čaje než sypané?

O tom, který způsob přípravy čaje je lepší se vedou spory dlouhodobě. V České Republice nakupují čaj zákazníci nejčastěji v zimě. Nejvíce nakupují čaj černý a ovocný, u zelených čajů obliba stoupá zvolna. Prodej sáčkového čaje je doménou u maloobchodníků. Zákazníci nejvíc kupují sypané černé čaje.
Sypané čaje  nakupují zákazníci nejvíce ve specializovaných prodejnách.
Podle agentury Nielsen je trh rozdělen do několika segmentů. Největší podíl spotřeby téměř 40% mají černé porcované čaje, zhruba 30% zaujímají porcované ovocné čaje, na černý čaj s ovocnou příchutí připadá 10% trhu a na bylinné 8%.

Proč lidé v ČR pijí sáčkové čaje více než sypané?
Pití čaje nemá v česku žádnou tradici. Nejčastěji ho lidé vnímali jako nápoj ke snídani. Na otázku proč si nevyberou kvalitní čaj většinou zákazníci argumentují nedostatkem času, přitom příprava kvalitníhosypaného čaje zabere jen pár minut. Jedním z důvodů proč sáhnou lidé raději po porcovaném čaji je méně práce a nepořádku při přípravě. Dalším důvodem je např. Že nemáme rádi kousky a části čaje v samotném nápoji.
Naštěstí i dnes se dají koupit kvalitní porcované čaje. Je na každém z nás kterou variantu preferuje.
Kvalita sáčkového čaje se dá poznat jednoduše – pokud naleznete na dně balení prach, znamená to, že sáčky jsou plněny prachem. Pokud je balení čisté, jde o skutečný čaj.
Naproti tomu sypané čaje nabízejí pestré množství druhů. Pití sypaného čaje nám má navodit klid mysli na rozdíl od sáčkového, který není součástí žádného čajového obřadu.
Je tedy na každém z nás kterou variantu přípravy čaje preferuje.

 





Čaj

Čaj

Komentáře