Proč
pijí lidé více sáčkové čaje než
sypané?
O tom, který způsob přípravy čaje je lepší se vedou spory
dlouhodobě. V České Republice nakupují čaj zákazníci nejčastěji v zimě. Nejvíce
nakupují čaj černý a ovocný, u zelených čajů obliba stoupá zvolna. Prodej
sáčkového čaje je doménou u maloobchodníků. Zákazníci nejvíc kupují sypané
černé čaje.
Sypané čaje nakupují
zákazníci nejvíce ve specializovaných prodejnách.
Podle agentury Nielsen je trh rozdělen do několika segmentů.
Největší podíl spotřeby téměř 40% mají černé porcované čaje, zhruba 30%
zaujímají porcované ovocné čaje, na černý čaj s ovocnou příchutí připadá 10%
trhu a na bylinné 8%.
Proč lidé v ČR pijí
sáčkové čaje více než sypané?
Pití čaje nemá v česku žádnou tradici. Nejčastěji ho lidé
vnímali jako nápoj ke snídani. Na otázku proč si nevyberou kvalitní čaj
většinou zákazníci argumentují nedostatkem času, přitom příprava kvalitníhosypaného čaje zabere jen pár minut. Jedním z důvodů proč sáhnou lidé raději po
porcovaném čaji je méně práce a nepořádku při přípravě. Dalším důvodem je např.
Že nemáme rádi kousky a části čaje v samotném nápoji.
Naštěstí i dnes se dají koupit kvalitní porcované čaje. Je
na každém z nás kterou variantu preferuje.
Kvalita sáčkového čaje se dá poznat jednoduše – pokud naleznete
na dně balení prach, znamená to, že sáčky jsou plněny prachem. Pokud je balení
čisté, jde o skutečný čaj.
Naproti tomu sypané čaje nabízejí pestré množství druhů.
Pití sypaného čaje nám má navodit klid mysli na rozdíl od sáčkového, který není
součástí žádného čajového obřadu.
Je tedy na každém z nás kterou variantu přípravy čaje
preferuje.
Komentáře
Okomentovat
Děkujeme za váš komentář.