Vliv sypaných čajů


Jaký má vliv pití sypaných čajů na lidský organismus

Pití sypaného čaje pomáhá bojovat s onemocněními srdce, zvyšuje výkon mozku a naopak snižuje riziko mrtvice, díky kofeinu, který je v čajích obsažen. Je ho však potřeba vypít alespoň 8 šálků denně. Čaj obsahuje také fluorid, který má blahodárné účinky na zuby a dásně. Čaj má také tlumící účinky a pokud jej pijete ve chvíli,kdy jste vystresovaní, snížíte stres asi o třetinu.

 Singapurská studie prokázala, že pití černého čaje pomáhá snižovat riziko Parkinsonovy nemoci. První studie začala před 15 lety a sledovala návyky více než 63 000 číňanů. Bylo prokázáno, že jeden šálek čaje denně snižuje až o 70%  riziko této nemoci. U zeleného čaje toto prokázáno nebylo.
Sypaný zelený čaj představuje účinnou prevenci cukrovky. Zelený čaj nám také pomáhá při hubnutí či v boji proti rakovině, což bylo nejčastějším předmětem zájmů lékařů. Soustředili se na látku obsaženou v zeleném čaji EGCG , která působí antioxidačně a má mnoho účinků, které  mohou hrát v prevenci proti rakovině důležitou roli.Při pití dvou hrnků zeleného čaje denně se až o 20% snižuje riziko objevení rakoviny plic, dále nám tento čaj pomáhá snížit cholesterol,  čistit tělo a má vliv na imunitní systém. Díky pití zeleného čaje získává tělo řadu důležitých vitamínů a minerálních látek (např. A, C, mangan)
 Singapurská studie prokázala, že pití černého čaje pomáhá snižovat riziko Parkinsonovy nemoci.
Čaj a
rakovina prsu – ženy, kterým je méně než 50 let a pijí pravidelně čaj, jsou podle floridské studie méně náchylné k rakovině prsu. Pravidelná konzumace tohoto nápoje ve vyšším množství snižuje toto riziko až o 66%.

Čaj díky obsahu kofeinu dokáže povzbudit naše tělo, v horkých dnech nás čaj dokáže ochladit, v zimě zahřát.

Čaj

Čaj











Komentáře