Pijete rádi labužnickou kávu?

Máte rádi svou kávu? Dokážete si představit den bez šálku svého oblíbeného nápoje? Káva, jak ji známe dnes, je mnohem jiná, než když byla poprvé objevena. V dnešní době existuje tolik druhů labužnické (Gourmet) kávy, že je obtížné vybrat si svou oblíbenou.
Co je přesně labužnická káva?
Šálek labužnické kávy je relativně nový nápad. Gurmánská káva se obvykle vyrábí pouze z fazolí Arabica, což jsou obvykle kávová zrna s plnou chutí. Obecně průměrná sklenice kávy, kterou si koupíte v supermarketech, se vyrábí za použití směsi z použitím brazilských kávových zrn nízké kvality a fazolí Robusta. Výrobci přidávají také malé množství kávových zrn Arabica, aby zajistily příjemnější chuť než použití pouze zrn z robusty. Také zrna nižší třídy obsahují více kofeinu než zrna vyšší třídy.
Gurmánská káva se obvykle praží v závodě a během týdne by se měla dostat do rukou spotřebitele. Můžete si koupit předem mletou kávu pro labužníky, ale upřednostňovaným způsobem, jak si ji koupit, je, když je stále ve své zrnové formě. Zrna mohou být obvykle mleté ​​v obchodě, z kterého je kupujete.
Komerční káva také obvykle není tak čerstvá. Komerční káva se před balením mele. Po zabalení může trvat několik týdnů, než se dostane do obchodu s potravinami. Obvykle platí, že čím delší předem mletá komerční káva sedí na polici a čeká na zakoupení, tak tím více zvětrá a zhořkne. Obecně je největší výhodou komerční kávy to, že je levná ve srovnání s některými typy labužnické kávy.
Dvě nejdůležitější věci, které si musíte pamatovat při hledání labužnické kávy, je to, že je čerstvější a má více chuti než komerční káva. Dalším důležitým bodem, který byste si měli zapamatovat, je to, že u kávy pro labužníky si můžete vybrat, odkud kávová zrna pocházejí a také je dobré vědět, jak byla pražena.
Pokud jste ještě nikdy v životě nevyzkoušeli šálek labužnické kávy, tak nebuďte zklamáni. V dnešní době je gurmánská káva dostupná a to i cenově. Můžete si koupit malé sáčky, takže pokud se rozhodnete, že se vám tato odrůda nechutná, tak nemusíte mít špatný pocit z toho, že jste si koupily 5kg plechovku s kávou, kterou by nikdo nepije. Vyzkoušejte tedy labužnickou kávu, a pokud zjistíte, že to není podle vašich představ, můžete se vždy vrátit zpět ke své komerční kávě!

Káva

Káva



Komentáře

  1. Bez kávy nedám ani ránu. Nemohu se bez ní nastartovat :D Akorát jsem tedy nevěděla, že i gurmánská káva má svoje opodstatnění, než když řeknu té "své" kávě gurmánská :) dík za článek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář.