7 kroků k vytvoření prvotřídní kávy pro labužníky

Kdo by neměl rád dobrou kávu. Příprava velkého šálku labužnické kávy však trvá nějakou dobu a trochu energie. Pokud víte o perfektní kavárně, jste jedním z těch šťastných. Ale věděli jste, že si v podstatě můžete udělat výborný šálek kávy z domova?
Zde je 7 jednoduchých kroků, kterými můžete pokaždé udělat dokonalý šálek kávy:
Začněte s kvalitou. Jedním z nejdůležitějších aspektů pití kávy je kvalita kávy, se kterou začínáte. Pokud máte oblíbený druh kávy, pak si kupte celé fazole v této příchuti. Pokud to dokážete, umožní vám to získat kávu v nejčerstvější kvalitě.


Rozdrťte zrna. Kupte si kvalitní mlýnek na kávu. Některé z nejlepších mlýnků, které jsou dnes k dispozici, se snadno používají a snadno se čistí. Mletím vlastních kávových zrn budete mít ve své kávě úplnou čerstvost.


Uložte to správně a těsně. Je velmi důležité, abyste si kávu správně uložili. Vzduch oxiduje kávu a může způsobit rychlou hořkost. Kovové kanystry mohou také způsobit, že se kovová chuť dostane do kávy, což způsobí špatnou chuť.


Nejlepší řešení je proto plastická, nebo keramická vzduchotěsná nádoba na kávu a kávová zrna. Skladujte také při pokojové teplotě, protože paradoxně vlhkost v lednici nebo mrazničce může způsobit, že se zkazí rychleji.


Výrobce. Kávovar, který používáte, je také velmi důležitý. Špatný kávovar totiž může výrazně ovlivnit chuť kávy. Proto je dobré si přečíst recenze o kávovaru, který poptáváte, a zjistit, jak lidem chutná káva, kterou si s nim udělali.


Následně byste měli zajistit, aby byl kávovar po každém použití čistý. Ve skutečnosti se musíte ujistit, že jej podrobně vyčistíte s pomocí octa po použití. Vaše preference nakonec určí, jaký styl kávovaru budete používat. Ujistěte se, že v něm používá permanentní filtr.
Použijte dobrou vodu. Dokonce i voda, kterou používáte, je středem kvality kávy, kterou z ní dostanete. Je nezbytné, abyste používali vodu bez obsahu chlóru a minerálů. Kvalitu kávy často zvyšuje použití balené vody než vody z kohoutku. Ideální teplota vody pro přípravu kávy je 93 °C
Určete správné množství. Je také důležité, abyste používali správné množství kávových zrn, které výrobce doporučuje. Příliš mnoho zrn způsobí, že budete mít velmi silný šálek kávy a příliš málo způsobí, že bude káva příliš slabá. Postupujte podle pokynů poskytnutých výrobcem kávy pro nejlepší šálek kávy.

A konečně a pravděpodobně nejdůležitějším aspektem získání skvělého šálku labužnické kávy je, abyste si kávu užili, když je horká a svěží. Ve většině restaurací se říká, že byste kávu měli vypít do třiceti minut, ale doma je nejlepší káva, která byla vypita do dvaceti minut.

Káva

Káva



Komentáře