Stručný pohled na historii kávy

Káva je pravděpodobně jedním z nejoblíbenějších nápojů, který konzumují dospělí, ale mnoho z nich nezná historii kávy velmi dobře. Jakmile pochopíte historii kávy, jistě oceníte její bohatou vůni, kterou tolik milujete. 
Podle arabské legendy arabský pastevec koz dělal svoje každodenní aktivity, když najednou jeho stádo koz začalo tančit kolem zelené listnaté rostliny. Zdálo se, že z této rostliny rostou třešně. Pastevec koz se proto rozhodl tuto plodnou rostlinku vyzkoušet. Všiml si, že zažívá povzbuzující účinek, který mu umožňoval zůstat vzhůru celé hodiny. 
Jakmile sdělil ostatním své tajemství, začali používat kávu ze stejného důvodu jako on. Říká se, že jakmile byla káva představena knězi, začal kněz propagovat kávu a její účinky v celém klášteře, protože se díky ní mniši dokázali déle modlit. 
Díky této náhodě jsme získali nápoj který nám pomáhá být čilými, když se nám chce spát.
Historie kávy začíná v Etiopii
Ačkoli mnozí lidé věří, že káva vznikla při pasení koz, tak zde máme i druhý pohled na historii vzniku kávy. Vědci objevili botanické důkazy, které dokazují, že káva Arabica vznikla v Etiopii a poté byla nějakým způsobem přenesena do Jemenu, kde byla poté podávána v Mekce ve které od 6. století n.l. vznikla první kavárna v historii. Káva se v tehdejší době podávala spíše pro radost, než aby se používala pro její povzbuzující účinky.
Celý svět ji miluje
Ať už káva pochází odkudkoliv, tak ji nelze upírat to, že je oblíbeným teplým nápojem po celém světě. Počet otevřených kaváren po celém světě je enormní. Káva se od starých časů rozváží do celého světa a podává se na každém rohu, různými způsoby. 
Dnes si můžete vybrat, jestli si kávu dáte horkou, nebo studenou, s příchutí nebo bez příchuti a můžete si ji nechat vyrobit na objednávku. Mnozí lidé preferují instantní kávu při podávání kávy v jejich domácnostech. To ukazuje, jak daleko káva ušla od své historie.
Káva, kam se podíváš
Nyní se zdá, že jsme posedlí kávou. Najdete ji totiž všude. Kávové bonbóny, kávová zmrzlina, kávový sirup, kávové krémy, a výčet může dál pokračovat. Příště, když budete pít kávu, si možná vzpomenete na toho pastýře arabských koz, díky kterému si dnes můžete dopřát tento lahodný teplý nápoj.

Káva

Káva

@Nate_Dumlao @unsplash

Komentáře

  1. All these names are in charge of|in command of|in control of} maintaining things leisure. More importantly, they’re recognized for developing trusted video games frequently examined by the most authoritative our bodies. At TuskCasino we're 바카라 사이트 dedicated to offering you with quick and helpful buyer help. If might have} a question please email us and our buyer help staff will provide you with a reply in 24 hours or much less. I agree that I would like to obtain info about Hard Rock International merchandise and particular provides by email.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář.